Hummusz fehér babból (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Nagy rajongója vagyok a hummusznak, egyik kedvencem a sült fokhagymás – diós verzió, de készítettem korábban zöldborsóból is. Nemrég az jutott eszembe, miért ne működhetne a recept babból is?

És működik! :)

Ha éppen nem juttok hozzá csicseriborsóhoz, vagy a könnyebben elérhető zöldborsó sincs kéznél, forduljatok bátran a babhoz, ami nem kevésbé jó választás ehhez az ételhez.

 

  • 100 g fehér bab (szárazon mérve, egy éjszakára vízbe áztatva)
  • 2 babérlevél
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 – 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. tahini
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • 1/4 vagy 1/2 citrom frissen facsart leve

A beáztatott babot babérlevéllel, sóval és borssal ízesített vízben puhára főztem. Hagytam kihűlni.

Aprítógépben pürésítettem a zúzott fokhagymával, tahinivel, extra szűz olívaolajjal és citromlével. Szükség esetén sóval, borssal tovább igazíthatunk az ízén. Ha túl sűrűnek találjuk, vízzel lazíthatunk az állagán.

Igen kiadós, 5 – 7 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár