Nagy rajongója vagyok a hummusznak, egyik kedvencem a sült fokhagymás – diós verzió, de készítettem korábban zöldborsóból is. Nemrég az jutott eszembe, miért ne működhetne a recept babból is?
És működik! :)
Ha éppen nem juttok hozzá csicseriborsóhoz, vagy a könnyebben elérhető zöldborsó sincs kéznél, forduljatok bátran a babhoz, ami nem kevésbé jó választás ehhez az ételhez.
- 100 g fehér bab (szárazon mérve, egy éjszakára vízbe áztatva)
- 2 babérlevél
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 – 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek. tahini
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- 1/4 vagy 1/2 citrom frissen facsart leve
A beáztatott babot babérlevéllel, sóval és borssal ízesített vízben puhára főztem. Hagytam kihűlni.
Aprítógépben pürésítettem a zúzott fokhagymával, tahinivel, extra szűz olívaolajjal és citromlével. Szükség esetén sóval, borssal tovább igazíthatunk az ízén. Ha túl sűrűnek találjuk, vízzel lazíthatunk az állagán.
Igen kiadós, 5 – 7 adag lesz belőle