Vegán málnás (rizs)joghurt házilag (gluténmentes, tejmentes, cukormentes)

Mióta felhagytunk a tejtermékek fogyasztásával, nem kísérleteztem még a joghurt pótlásával, azonban teljesen véletlenül szembejött velem az interneten ez a recept, és igazából a kíváncsiság által vezérelve belevágtam.

Az eredmény tökéletes lett! Joghurt állagú, gazdag, gyümölcsös finomság lett a végeredmény. Terveim szerint jégkrémként is elkészítem, természetesen beszámolóval együtt. :)

 

  • 200 ml rizstejszín
  • 1 tk. “Emóció” (bioboltban vásároltam)
  • 125 g fagyasztott málna + a tálaláshoz
  • késhegynyi stevia

Egy tiszta befőttesüvegben elkevertem a rizstejszínt és az Emóciót elkevertem. Meleg (de nem napos helyen) 24 – 48 órára kell állni hagyni, nekem ebből kb. 36 óra valósult meg. Érdemes ránézni, hogy hogyan alakul az állaga.

Amikor elkészült, a kissé már olvadt málnával turmixoltam, steviával édesítettem, és további málnaszemekkel tálaltam.

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár