cukormentes főétel főétel gluténmentes mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Penne sült paprikás – medvehagymás szósszal (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Ahogy már korábban is láttátok, a hosszú munkanapok után nagyon sokszor főzök villámgyorsan elkészíthető ételeket, ez a fogás éppen a napokban, egy reggelen született. “Majdnem” főzés nélküli kategória, a befektetett idő és energia nem áll egyenes arányban az élvezeti értékkel :).

A medvehagyma még mindig megunhatatlan, és ebben a receptben is nyersen szerepel, hiszen így őrzi meg leginkább a tápanyagait.

Üvegbe is pakolható ;).

 

  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 kisebb csokor medvehagyma
  • 1-2 ek. extra szűz olívaolaj (vagy lenmagolaj, ha hideg tésztasalátaként fogyasztjuk; a lenmagolaj nem melegíthető!!)
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 140 g gluténmentes penne
  • 10-15 db olívabogyó

A kaliforniai paprikát megsütöttem, óvatosan lehúztam a héját. Aprítógépbe tettem a medvehagymával. 1-2 ek. olajjal gazdagítottam (az olaj használata ízlésetekre van bízva), sóztam, borsoztam, majd darabosra, de homogénre aprítottam.

A pennét lobogva forró, sós vízben megfőztem, majd amikor elkészült, hideg víz alatt rögtön leöblítettem.

A tésztát elkevertem a szósszal, és olívabogyóval tálaltam.

Salátával fogyasztottuk.

2 adag lesz belőle