Ahogy már korábban is láttátok, a hosszú munkanapok után nagyon sokszor főzök villámgyorsan elkészíthető ételeket, ez a fogás éppen a napokban, egy reggelen született. “Majdnem” főzés nélküli kategória, a befektetett idő és energia nem áll egyenes arányban az élvezeti értékkel :).
A medvehagyma még mindig megunhatatlan, és ebben a receptben is nyersen szerepel, hiszen így őrzi meg leginkább a tápanyagait.
Üvegbe is pakolható ;).
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1/2 kisebb csokor medvehagyma
- 1-2 ek. extra szűz olívaolaj (vagy lenmagolaj, ha hideg tésztasalátaként fogyasztjuk; a lenmagolaj nem melegíthető!!)
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 140 g gluténmentes penne
- 10-15 db olívabogyó
A kaliforniai paprikát megsütöttem, óvatosan lehúztam a héját. Aprítógépbe tettem a medvehagymával. 1-2 ek. olajjal gazdagítottam (az olaj használata ízlésetekre van bízva), sóztam, borsoztam, majd darabosra, de homogénre aprítottam.
A pennét lobogva forró, sós vízben megfőztem, majd amikor elkészült, hideg víz alatt rögtön leöblítettem.
A tésztát elkevertem a szósszal, és olívabogyóval tálaltam.
Salátával fogyasztottuk.
2 adag lesz belőle