Ahogyan már az itt leírt pogácsa receptnél is említettem, kedves kollégám gyakran ellát minket a saját kertjében termett friss fűszernövényekkel, amiért nagyon hálásak vagyunk neki. :)
Ennek az egyszerű harcsás ételnek is kimondottan előnyére vált a snidling. Köretként fekete spagettit használtam, amit a kora tavaszi olasz kalandozásom során szereztem be (mert hát mi más jöhetett volna velem haza, mind magamnak, mind ajándékba, mint étel alapanyagok? :) ), de teljesen hétköznapi durum / teljes kiőrlésű / gluténmentes tésztával, vagy egyéb körettel is fogyasztható természetesen.
A nagy adag zöldsalátát ne feledjétek a tányérotokra pakolni!!! :)
- 150 g fekete spagetti
- 1 + 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 nagyobb újhagyma karikázva
- 2 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
- 350 g harcsafilé, falatnyi kockákra vágva
- tengeri só, frissen őrölt bors
- chili pehely ízlés szerint
- 50 g snidling (vagy egyéb friss zöldfűszer ízlés szerint), aprítva
A spagettit lobogva forró, bő sós – olívaolajos vízben fogkeményre főztem. Amikor elkészült, leszűrtem és hideg vízzel azonnal leöblítettem.
Amíg a tészta főtt, elkészítettem a harcsaragut. A maradék 1 ek. olívaolajon puhára pároltam az újhagymát és a fokhagymát (a fokhagyma ne barnuljon meg!).
Hozzáadtam a harcsafilét, sóztam, borsoztam, chili pehellyel fűszereztem. Kis lángon, fedő alatt főztem puhára.
Végül a tűzhelyet elzárva, a zöldfűszert már csak lazán beleforgattam az ételbe, főzni nem kell vele.
A spagettivel és salátával tálaltam
3 kisebb vagy 2 nagyobb adag lesz belőle