Tavaszi “tejszínes” tészta (tejmentes, tojásmentes recept)

Az ez évi olaszországi kalandozásom során nem csupán fekete tésztát, hanem az ebben a receptben szereplő színes csodát is sikerült beszereznem. Külön öröm, hogy a látványhoz nem mesterséges színezékek, hanem cékla-, mángold-, spenótpor és kurkuma járult hozzá a tojásmentes durum tésztában. :)

A harsogó tavaszi zöldségek már csak a ráadás. ;)

 

  • 250 g színes durum tészta (vagy egyéb tésztaféle, akár gluténmentes is)
  • 1 + 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 2 nagyobb újhagyma, zöldjével együtt, karikázva
  • 2-3 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 400 g friss spenótlevél, 1 cm széles szeletekre vágva
  • 500 g zöld spárga, fás végei lepattintva, 3 cm-nyi darabokra vágva
  • 1 csésze zöldborsó (fagyasztott)
  • 150 ml rizstejszín

A tésztát 1 ek. olívaolajos, sós vízben fogkeményre főztem. Leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem.

A spárgát sós vízben roppanósra, a zöldborsót pedig puhára főztem, majd leszűrtem és hideg vízzel alaposan átöblítettem.

2 ek. olívaolajon párolni kezdtem az újhagymát, majd néhány perc múlva hozzáadtam a fokhagymát és a spenótot is. Addig pároltam, amíg a spenót összeesett. Ekkor belekevertem az előfőzött spárgát és zöldborsót, sóztam-borsoztam. Rizstejszínnel krémesítettem.

Végül belekevertem a megfőtt tésztát is, kicsit összeforgattam és tálaltam.

Gondolom, már említenem sem kell, hogy salátával tálaltam. :) :)

Nálunk 5 kiadós adag lett belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár