Spárgakrémleves (gluténmentes, tejmentes, zsírszegény recept)

Nincs mit tenni, imádom a krémleveseket. Nincs annál nagyszerűbb érzés, mint amikor az ember összepakol néhány hozzávalót egy edénybe, tesz-vesz, és rövid idő múlva már csak turmixolni kell az ételt…

Azért is érdemes leveseket fogyasztani (és tesszük is minden nap), mert így megtartjuk a főzővizet is, tehát valamivel több esélyünk van a tápanyagok megtartására, mint ha egyszerűen vízben főznénk a zöldségeket.

Nem mellesleg, a leves zsírtartalma szinte nulla…

A spárgával pedig most nem lehet betelni, hiszen amilyen értékes és finom növény, a szezonja igen rövid.

 

  • 500 g zöld spárga, a fás végek letörve, 3 cm-nyi darabokra vágva
  • 1 nagyobb újhagyma, a zöldjével együtt, karikázva
  • 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • kb. 50 – 75 ml rizstejszín (vagy egyéb növényi tejszín)

A tejszín kivételével minden hozzávalót egy edénybe tettem, annyi vízben, amennyi kb.  másfélszeresen ellepi (így önmagával tudjuk sűríteni a levest), majd kis lángon teljesen puhára főztem. Végül rizstejszínnel turmixoltam.

Ha szükséges, adhatunk hozzá további vizet is.

Nálunk 3 kiadós adag lett belőlk

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár