Készítettem már Fish & chips-et nagyon másként (recept itt), illetve tapasztalhattátok, hogy üvegezésben is jó vagyok :) (recept itt és itt), most ezt a két dolgot ötvöztem, és csodálatos munkahelyi ebéd kerekedett belőle. :)
A citromos burgonyapüréhez:
- 2-3 kisebb főtt burgonya (maradék is lehet)
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1/4 vagy 1/2 citrom frissen facsart leve (ízlés szerint)
A tonhalas réteghez:
- 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 újhagyma, a zöld részével együtt, karikázva
- 1 tonhalkonzerv (NEM olajos, csakis olyat használok, ami sós lében eltett)
- tengeri só, frissen őrölt bors
A “zöld” réteghez:
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 újhagyma, a zöld részével együtt, karikázva
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 1/2 csokor (250 g) zöld spárga, 1-2 cm-es darabokra vágva
- 2 maréknyi zöldborsó (nekem most fagyasztott)
- tengeri só, frissen őrölt bors
A burgonyás réteghez a burgonyát összetörtem, sóval-borssal ízesítettem, majd 1/2 kisebb citrom levével alaposan kikevertem.
A következő réteghez az olívaolajon megpároltam az újhagymát. Hozzáadtam a tonhalat, majd egyszerűen sóztam-borsoztam, hagytam, hogy a hal íze domináljon, ne pedig egyéb fűszereké.
A “zöld” réteghez az olívaolajon puhára pároltam az újhagymát és a fokhagymát. Amikor megpuhultak, beledobtam a zöld spárgát és kevés víz hozzáadásával fedő alatt szinte teljesen puhára pároltam. Ekkor került bele a zöldborsó, amit szintén fedő alatt pároltam a spárgával együtt. Végül amikor megpuhultak, levettem a fedőt, hogy a víz elpárologjon a zöldségek alól.
Az elkészült hozzávalókat rétegeztem.
A burgonya és a tonhal 1 adag lesz, a “zöld” réteg 2 étkezésre volt elegendő