Készítettem már Fish & chips-et nagyon  másként (recept itt), illetve tapasztalhattátok, hogy üvegezésben is jó vagyok :) (recept itt és itt), most ezt a két dolgot ötvöztem, és csodálatos munkahelyi ebéd kerekedett belőle. :)

 

A citromos burgonyapüréhez:

  • 2-3 kisebb főtt burgonya (maradék is lehet)
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1/4 vagy 1/2 citrom frissen facsart leve (ízlés szerint)

A tonhalas réteghez:

  • 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 újhagyma, a zöld részével együtt, karikázva
  • 1 tonhalkonzerv (NEM olajos, csakis olyat használok, ami sós lében eltett)
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A “zöld” réteghez:

  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 újhagyma, a zöld részével együtt, karikázva
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1/2 csokor (250 g) zöld spárga, 1-2 cm-es darabokra vágva
  • 2 maréknyi zöldborsó (nekem most fagyasztott)
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A burgonyás réteghez a burgonyát összetörtem, sóval-borssal ízesítettem, majd 1/2 kisebb citrom levével alaposan kikevertem.

A következő réteghez az olívaolajon megpároltam az újhagymát. Hozzáadtam a tonhalat, majd egyszerűen sóztam-borsoztam, hagytam, hogy a hal íze domináljon, ne pedig egyéb fűszereké.

A “zöld” réteghez az olívaolajon puhára pároltam az újhagymát és a fokhagymát. Amikor megpuhultak, beledobtam a zöld spárgát és kevés víz hozzáadásával fedő alatt szinte teljesen puhára pároltam. Ekkor került bele a zöldborsó, amit szintén fedő alatt pároltam a spárgával együtt. Végül amikor megpuhultak, levettem a fedőt, hogy a víz elpárologjon a zöldségek alól.

Az elkészült hozzávalókat rétegeztem.

A burgonya és a tonhal 1 adag lesz, a “zöld” réteg 2 étkezésre volt elegendő