Nyers “tejszínes” céklaleves (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

A céklaleves jött, látott és győzött a konyhámban. Készítettem már joghurttal, majd a tejtermékek elhagyása után rizstejszínnel, és mindig ugyanazt a fantasztikusan kellemes ízt adja vissza, amit elvárok tőle. :)

Hőségriadó alatt viszont szigorúan nem kapcsolok tűzhelyet, a Biodobozban pedig ott figyelt a nagy kedvenc cékla… Így született ez a recept. :)

(Ha tetszett, próbáljátok ki a nyers zöldborsólevest is, nagyon finom :). )

 

  • 1 nagyobb cékla, meghámozva, kisebb kockákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 2 ek. rizstejszín
  • csipetnyi stevia (elhagyható)
  • 1 bögrényi víz
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • céklalevél a tálaláshoz

A céklát, fokhagymát, sót, borsot, rizstejszínt és steviát kevés vízzel aprítógépben turmixoltam. Először pulzálva kezdjétek, különben a kemény cékla kárt tehet a gépben ;).

A többi vizet csak ezután adtam hozzá, így lett leves állagú az étel. Végül citromlével állítottam be az ízét.

Aprított céklalevéllel tálaltam. (Figyelem! Céklalevelet csak akkor fogyasszatok, ha megbízható bio forrásból származik.)

2 adag lett – amit boldogan falatoztunk a kánikula idején :)

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár