Annak ellenére, hogy Magyarországon igen kevés halat fogyasztanak az emberek (és azt a keveset is főleg a karácsonyi időszakban), az étlapokon gyakran felbukkan a gyerekmenüben a halrudacska – ami a legválogatósabb gyerekigényt is kielégíti. És valljuk be, mi felnőttek is szívesen fogyasztjuk a villámgyorsan elkészíthető, leginkább dobozból elővarázsolt finomságot.
A mai recepttel a “dobozos étel mindig gyorsabb” teóriát szeretném megdönteni. Persze maradéktalanul nem fog sikerülni, de nézzétek csak, milyen gyorsan elkészül ez a finom fogás!
A hal-burgonya-zöldborsó összeillő hármasára pedig emlékezhettek az újragondolt fish & chips, illetve az egyik nagy sikerű üveges ebédötletem kapcsán is :).
- 600 g harcsafilé
- tengeri só
- 2 ek. teljes kiőrlésű liszt (nálam most rozs)
- 2 ek. kukoricadara
- 1 kk. füstsó (én bioboltban vettem, sima sóval helyettesíthető)
- 1 kk. pirospaprika
- néhány ek. extra szűz olívaolaj
- 500 g burgonya
- 200 g (fagyasztott) zöldborsó
A harcsafilét enyhén sóztam, majd csíkokra vágtam.
Egy jól záródó műanyag edényben elkevertem a lisztet, kukoricadarát, füstsót (aminek a funkciója némi extra aromát az ételbe csempészni, de közönséges sóval is helyettesíthető) és a pirospaprikát.
Ebbe a tálba tettem a harcsacsíkokat, jól lezártam, majd összeráztam, és készen is volt a “panírozás”.
Egy tapadásmentes serpenyőben olívaolajat melegítettem, majd ebben sütöttem ropogósra a halrudacskákat.
A burgonyát és a zöldborsót külön-külön sós vízben puhára főztem, majd kevés főzővízzel együtt törtem össze őket.
4 – 5 adag lesz belőle