cukormentes főétel hal szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept

Házi halrudacskák zöldborsós burgonyapürével (tejmentes, tojásmentes)

Annak ellenére, hogy Magyarországon igen kevés halat fogyasztanak az emberek (és azt a keveset is főleg a karácsonyi időszakban), az étlapokon gyakran felbukkan a gyerekmenüben a halrudacska – ami a legválogatósabb gyerekigényt is kielégíti. És valljuk be, mi felnőttek is szívesen fogyasztjuk a villámgyorsan elkészíthető, leginkább dobozból elővarázsolt finomságot.

A mai recepttel a “dobozos étel mindig gyorsabb” teóriát szeretném megdönteni. Persze maradéktalanul nem fog sikerülni, de nézzétek csak, milyen gyorsan elkészül ez a finom  fogás!

A hal-burgonya-zöldborsó összeillő hármasára pedig emlékezhettek az újragondolt fish & chips, illetve az egyik nagy sikerű üveges ebédötletem kapcsán is :).

 

  • 600 g harcsafilé
  • tengeri só
  • 2 ek. teljes kiőrlésű liszt (nálam most rozs)
  • 2 ek. kukoricadara
  • 1 kk. füstsó (én bioboltban vettem, sima sóval helyettesíthető)
  • 1 kk. pirospaprika
  • néhány ek. extra szűz olívaolaj
  • 500 g burgonya
  • 200 g (fagyasztott) zöldborsó

A harcsafilét enyhén sóztam, majd csíkokra vágtam.

Egy jól záródó műanyag edényben elkevertem a lisztet, kukoricadarát, füstsót (aminek a funkciója némi extra aromát az ételbe csempészni, de közönséges sóval is helyettesíthető) és a pirospaprikát.

Ebbe a tálba tettem a harcsacsíkokat, jól lezártam, majd összeráztam, és készen is volt a “panírozás”.

Egy tapadásmentes serpenyőben olívaolajat melegítettem, majd ebben sütöttem ropogósra a halrudacskákat.

A burgonyát és a zöldborsót külön-külön sós vízben puhára főztem, majd kevés főzővízzel együtt törtem össze őket.

4 – 5 adag lesz belőle