Igaz, a curry inkább melengető őszi étel, de a kánikula végével nagyon megkívántam valamiféle tartalmas, fűszeres fogást, a sok-sok nyers étel (leves, saláta smoothie) után. Erre a gyorsan összedobható curry-re esett a választásom.
- 150 g csicseriborsó, egy éjszakára beáztatva
- 5 burgonya
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 – 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek. Madras Curry
- 500 ml passata di pomodoro (sűrű paradicsomlé)
- 100 ml rizstejszín
- tengeri só
- 300 g quinoa
- 2 maréknyi mazsola
A csicseriborsót puhára főztem. A burgonyát héjában megfőztem, hámoztam, majd felkockáztam.
Az olívaolajon néhány percig pároltam a hagymát, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát. Amikor megpuhult, curry-vel fűszereztem, amit 1 – 2 perc alatt illatosra pirítottam.
Felöntöttem a paradicsommal és a rizstejszínnel (aki fogyaszt kókuszt, nyugodtan használjon kókusztejszínt, azzal még finomabb lesz!), majd sóztam.
Ebbe a fűszeres alapba forgattam a csicseriborsót és a burgonyát, majd összeforraltam az ételt.
A quinoát a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően megfőztem, majd a mazsolával elkevertem, ezzel a körettel tálaltam az ételt. (A köret el is hagyható, vagy a curry indiai laposkenyérrel is tálalható.)
Nálunk 5 adag lett belőle