Csicseriborsó – burgonya curry mazsolás quinoával (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Igaz, a curry inkább melengető őszi étel, de a kánikula végével nagyon megkívántam valamiféle tartalmas, fűszeres fogást, a sok-sok nyers étel (leves, saláta smoothie) után. Erre a gyorsan összedobható curry-re esett a választásom.

 

  • 150 g csicseriborsó, egy éjszakára beáztatva
  • 5 burgonya
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 – 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. Madras Curry
  • 500 ml passata di pomodoro (sűrű paradicsomlé)
  • 100 ml rizstejszín
  • tengeri só
  • 300 g quinoa
  • 2 maréknyi mazsola

A csicseriborsót puhára főztem. A burgonyát héjában megfőztem, hámoztam, majd felkockáztam.

Az olívaolajon néhány percig pároltam a hagymát, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát. Amikor megpuhult, curry-vel fűszereztem, amit 1 – 2 perc alatt illatosra pirítottam.

Felöntöttem a paradicsommal és a rizstejszínnel (aki fogyaszt kókuszt, nyugodtan használjon kókusztejszínt, azzal még finomabb lesz!), majd sóztam.

Ebbe a fűszeres alapba forgattam a csicseriborsót és a burgonyát, majd összeforraltam az ételt.

A quinoát a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően megfőztem, majd a mazsolával elkevertem, ezzel a körettel tálaltam az ételt. (A köret el is hagyható, vagy a curry indiai laposkenyérrel is tálalható.)

Nálunk 5 adag lett belőle

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár