Nálatok hogy készül a borsóleves? :)
A mi családunkban kétféle verzió váltakozik… Az egyik fűszerpaprikával, gazdagon zöldségelve készül, míg a másik paprika nélkül, csirkeaprólékkal, esetleg csirkemellel gazdagítva.
Nos, nekem vendégségbe kellett mennem ahhoz, hogy meglássam: ezen a két változaton túl is van élet, de még milyen! :) Akkor még húsevő – tejivó életemet éltem, így nem okozott problémát a benne fellelhető csirke és az ízesítéshez használt tej, de természetesen manapság már nem úgy készítem.
Hanem így!! :) )
És képzeljétek, ehhez a recepthez még mérni sem kell… Elég egy egyszerű teásbögre. :)
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma, kockázva
- 2 sárgarépa, karikázva
- 1 bögre (300 ml-es) fagyasztott zöldborsó
- 3 bögre (3×300 ml) rizstej
- tengeri só
- fehér bors
Az olívaolajon puhára pároltam a hagymát. Hozzáadtam és néhány percig pároltam a sárgarépát, majd beleöntöttem és elkevertem a fagyasztott zöldborsót is.
Felöntöttem rizstejjel. Sóztam, borsoztam, majd lassú tűzön addig főztem a levest, amíg a hozzávalók teljesen megpuhultak.
(Még nokedlit képzeltem bele, de egy sikertelen kísérlet után arra majd visszatérünk ;).)
3 – 4 adag lesz belőle