“Tejes” borsóleves (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Nálatok hogy készül a borsóleves? :)

A mi családunkban kétféle verzió váltakozik… Az egyik fűszerpaprikával, gazdagon zöldségelve készül, míg a másik paprika nélkül, csirkeaprólékkal, esetleg csirkemellel gazdagítva.

Nos, nekem vendégségbe kellett mennem ahhoz, hogy meglássam: ezen a két változaton túl is van élet, de még milyen! :) Akkor még húsevő – tejivó életemet éltem, így nem okozott problémát a benne fellelhető csirke és az ízesítéshez használt tej, de természetesen manapság már nem úgy készítem.

Hanem így!! :) )

És képzeljétek, ehhez a recepthez még mérni sem kell… Elég egy egyszerű teásbögre. :)

 

  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, kockázva
  • 2 sárgarépa, karikázva
  • 1 bögre (300 ml-es) fagyasztott zöldborsó
  • 3 bögre (3×300 ml) rizstej
  • tengeri só
  • fehér bors

Az olívaolajon puhára pároltam a hagymát. Hozzáadtam és néhány percig pároltam a sárgarépát, majd beleöntöttem és elkevertem a fagyasztott zöldborsót is.

Felöntöttem rizstejjel. Sóztam, borsoztam, majd lassú tűzön addig főztem a levest, amíg a hozzávalók teljesen megpuhultak.

(Még nokedlit képzeltem bele, de egy sikertelen kísérlet után arra majd visszatérünk ;).)

3 – 4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár