Régebben Nigelláról mondták, hogy ő a fagyasztott zöldborsó királynője, hiszen rengeteg műsorában csak hipp-hopp előkapott egy zacskónyit és már össze is dobott belőle valamit.
Nos, a királynője én messze nem vagyok, viszont az én fagyasztómban is lapul folyamatosan egy-két adag zsenge fagyasztott zöldborsó, ami ennél a receptnél is új ízt adott a klasszikus pestónak.
Zöldborsós tészta már készült nálam, ez azonban valami nagyon más, valami nagyon új. :)
- 210 g durum farfalle tészta (vagy egyéb, akár gluténmentes tészta)
- tengeri só
- 1+1 ek. olívaolaj
- 200 g zöldborsó
- 100 g dió
- 1 nagy csokor bazsalikom
- frissen őrölt bors
- 1/2 vagy 1 citrom frissen facsart leve
- 150 g brokkoli
A tésztát sós, olívaolajos vízben fogkeményre főztem, majd leszűrtem és hideg vízzel átöblítettem (a főzővizéből félretettem néhány kanálnyit a szószhoz.)
A zöldborsót puhára főztem.
Aprítógépbe tettem a puha zöldborsót, a diót, a bazsalikomot. Sóztam, borsoztam, majd 1 ek. olívaolaj hozzáadásával pürésítettem. Kevés tésztafőző vízzel állítottam be a megfelelő állagot, majd frissen facsart citromlével kevertem el.
A brokkolit megpároltam.
A tésztát összeforgattam a pestóval, majd brokkolival tálaltam.
Paradicsomsalátát ettünk hozzá.
3 kiadós adag lesz belőle