Várjátok már az őszt? Én nagyon! Szeretem a nyarat is, de az ősz színeit, a beeső napsugarak meleg fényét is. :)
Ez az étel már az ősz felé kacsintgat; mind a színeiben, mind az ízében testesebb, mint a könnyű nyári krémlevesek.
Más ízvilággal már szerepelt sárgarépa-krémleves a blogon, a receptet itt találjátok, ennél az ételnél azonban a rizstejszínt is kihagytam, és alakítottam a fűszerezésen.
A csicseriborsó már csak “hab a tortán”. :)
- 75 g csicseriborsó, egy éjszakára beáztatva
- 1 tk. himalája só
- 1 kk. szódabikarbóna
- 3 nagyobb sárgarépa, vékonyan felkaríikázva
- 2 kisebb burgonya, vékonyan felkarikázva
- 1 tk. római kömény
- 1/2 tk. chili pehely (opcionális)
- frissen őrölt bors
A csicseriborsót bő, sós vízben, a szódabikarbóna hozzáadásával puhára főztem.
A sárgarépát és a burgonyát kb. 1,5 l vízben főzni kezdtem. Római köménnyel, chili pehellyel és frissen őrölt borssal fűszereztem. Amikor a zöldségek megpuhultak, turmixgépben pürésítettem a levest.
A tűzhelyre visszatéve, a megfőtt és leszűrt csicseriborsót hozzáadva még egyszer összeforraltam és tálaltam az ételt.
“Másnaposan” talán még finomabb. :)
3-4 adag lesz belőle