Diós-mazsolás quinoa puding (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Amikor ezt a curryt készítettem mazsolás quinoával, elláttam ebéddel két kolléganőmet is.

Ez a recept az ő ötletük alapján született, hiszen ők vetették fel ebéd után, hogy ez a köret akár desszertként is megállná a helyét.

Gyorsan kipróbáltam, és valóban így is van. :)

A hozzávalók kiméréséhez egyszerű vizespoharat használtam (kb. 200 ml-es).

 

  • 1 pohárnyi quinoa, néhány órára beáztatva
  • 2 pohárnyi mandulatej (vagy egyéb növényi tej)
  • 1 pohárnyi víz
  • 50 g mazsola
  • 75 g darált dió
  • 2 ek. datolyaszirup
  • 1 ek. agavé szirup
  • 2 tk. zsírszegény holland kakaópor
  • csipetnyi fahéj

Az előre beáztatott quinoát szűrőben átszűrtem és folyó víz alatt alaposan átmostam.

A hozzávalókat egy tűzálló edénybe tettem és kis lángon főzni kezdtem. Figyelve arra, hogy alkalmanként megkeverjem, addig főztem, amíg a folyadékot magába szívta, majd befőttesüvegekbe adagoltam.

A képen látható adagok lettek belőle (kb. 4-6 adagnyi)

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár