cukormentes gluténmentes leves leves mentes étkezések szójamentes tejmentes uj_recept vegán receptek

Fűszeres sárgarépa-krémleves csicseriborsóval (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Várjátok már az őszt? Én nagyon! Szeretem a nyarat is, de az ősz színeit, a beeső napsugarak meleg fényét is. :)

Ez az étel már az ősz felé kacsintgat; mind a színeiben, mind az ízében testesebb, mint a könnyű nyári krémlevesek.

Más ízvilággal már szerepelt sárgarépa-krémleves a blogon, a receptet itt találjátok, ennél az ételnél azonban a rizstejszínt is kihagytam, és alakítottam a fűszerezésen.

A csicseriborsó már csak “hab a tortán”. :)

 

  • 75 g csicseriborsó, egy éjszakára beáztatva
  • 1 tk. himalája só
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 3 nagyobb sárgarépa, vékonyan felkaríikázva
  • 2 kisebb burgonya, vékonyan felkarikázva
  • 1 tk. római kömény
  • 1/2 tk. chili pehely (opcionális)
  • frissen őrölt bors

A csicseriborsót bő, sós vízben, a szódabikarbóna hozzáadásával puhára főztem.

A sárgarépát és a burgonyát kb. 1,5 l vízben főzni kezdtem. Római köménnyel, chili pehellyel és frissen őrölt borssal fűszereztem. Amikor a zöldségek megpuhultak, turmixgépben pürésítettem a levest.

A tűzhelyre visszatéve, a megfőtt és leszűrt csicseriborsót hozzáadva még egyszer összeforraltam és tálaltam az ételt.

“Másnaposan” talán még finomabb. :)

3-4 adag lesz belőle