cukormentes főétel gluténmentes hal tejmentes tojásmentes uj_recept

Zöldséges harcsasült (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény recept)

Tőlem nem megszokott módon ismét egy halas fogással érkezem. :)

Mint tudjátok, halat egy – két hetente fogyasztunk, így csupán a véletlenek összjátéka, hogy a hétvégi menüben ismét hal szerepel.

Ha fogyasztotok halféléket, nagyon könnyen elkészíthető, finom és látványos fogással gyarapodhat most a receptgyűjteményetek. :)

Ha tetszett a recept, csatlakozz hozzánk a Facebook-oldalunkon is. :)

 

  • 700 g harcsafilé
  • 3 ek. Tamari szójaszósz (Figyelem! Nem minden szójaszósz gluténmentes, olvassátok el a hozzávalókat, keressétek a ráutaló feliratot az üvegen!)
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • kb. 1/2-1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 cukkini, kb. 1/2 cm széles szeletekre vágva
  • 2 paradicsom, kb. 1/2 cm széles szeletekre vágva
  • 1 kápia paprika, kb. 1/2 cm széles szeletekre vágva
  • 1 nagyobb vöröshagyma, vékony szeletekre vágva

A harcsafilét bepácoltam a szójaszósz-fokhagyma-frissen őrölt bors keverékbe.

Kézzel jól belemasszíroztam a szeletekbe a pácot, majd alaposan lefedve 1-2 órára a hűtőszekrénybe tettem a halat.

Egy magasabb falú kenyérsütő formát kibéleltem sütőpapírral. Kevés extra szűz olívaolajjal kikentem, majd jöhetett a rétegezés – ezúttal nem a szokásos “rakott” módon, hanem függőlegesen. Tetszőleges sorrendben oszlassátok el a halfilét és a zöldséget a sütőtálban / tepsiben.

A zöldséges halfilét közepesen előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a halszeletek teteje kapott egy szépen megpirult barnás réteget.

Közben 1-2 alkalommal leöntöttem róla a felesleges nedvességet, erre figyeljetek oda a sütésnél.

Kukoricás barna basmati rizzsel és friss zöldsalátával fogyasztottuk.

4-5 adag lesz belőle