Tőlem nem megszokott módon ismét egy halas fogással érkezem. :)
Mint tudjátok, halat egy – két hetente fogyasztunk, így csupán a véletlenek összjátéka, hogy a hétvégi menüben ismét hal szerepel.
Ha fogyasztotok halféléket, nagyon könnyen elkészíthető, finom és látványos fogással gyarapodhat most a receptgyűjteményetek. :)
Ha tetszett a recept, csatlakozz hozzánk a Facebook-oldalunkon is. :)
- 700 g harcsafilé
- 3 ek. Tamari szójaszósz (Figyelem! Nem minden szójaszósz gluténmentes, olvassátok el a hozzávalókat, keressétek a ráutaló feliratot az üvegen!)
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- frissen őrölt bors
- kb. 1/2-1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 cukkini, kb. 1/2 cm széles szeletekre vágva
- 2 paradicsom, kb. 1/2 cm széles szeletekre vágva
- 1 kápia paprika, kb. 1/2 cm széles szeletekre vágva
- 1 nagyobb vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
A harcsafilét bepácoltam a szójaszósz-fokhagyma-frissen őrölt bors keverékbe.
Kézzel jól belemasszíroztam a szeletekbe a pácot, majd alaposan lefedve 1-2 órára a hűtőszekrénybe tettem a halat.
Egy magasabb falú kenyérsütő formát kibéleltem sütőpapírral. Kevés extra szűz olívaolajjal kikentem, majd jöhetett a rétegezés – ezúttal nem a szokásos “rakott” módon, hanem függőlegesen. Tetszőleges sorrendben oszlassátok el a halfilét és a zöldséget a sütőtálban / tepsiben.
A zöldséges halfilét közepesen előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a halszeletek teteje kapott egy szépen megpirult barnás réteget.
Közben 1-2 alkalommal leöntöttem róla a felesleges nedvességet, erre figyeljetek oda a sütésnél.
Kukoricás barna basmati rizzsel és friss zöldsalátával fogyasztottuk.
4-5 adag lesz belőle