Éppen Fittkonyha Angi oldalát böngésztem, amikor megláttam ezt a receptet. Hirtelen továbbgondoltam, majd megszületett az én sütőtökös változatom, ami természetesen nyomokban sem emlékeztet az eredetire.

A tésztával ugyanúgy jártam, mint Angi: 23 cm-es piteformában sütöttem, azonban nem lett túl magas, így egyszerűen hosszában kettévágtam, megtöltöttem és így lett egy fél tortánk. :)

Figyelem! Nem piskótaszerű, hanem annál tömörebb, de rugalmas tésztát kapunk, az első tervem a somlói galuska volt vele. Érdemes hozzá valamiféle öntetet / krémet adni.

Nekünk nagyon tetszett, és mivel igen laktató, 6-8 szelet is kijön belőle.

 

  • 1 ek. lenmagpehely
  • 1 csapott ek. útifű maghéj
  • 10 ek. víz
  • 120 g sütőtök (megsütve, pürésítve)
  • 2-3 ej, agavé szirup
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 120 g bio teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 20 g zsírszegény holland kakaópor
  • 1 tk. foszfátmentes sütőpor
  • kb. 100-150 ml víz
  • 40 g vaníliás pudingpur
  • 200 g zabtej
  • 2 ek. barna nádcukor

A lenmagpelyhet és az útifű maghéjat elkevertem a vízzel. Kb, 10 percig állni hagytam, akkorra zselés állagot öltött.

Hozzáadtam a sütőtök pürét, az agavé szirupot, az olívaolajat, a lisztet,a kakaóport és a sütőport. Alaposan elkevertem, sőt, kézzel is jól átdolgoztam, hogy tényleg egynemű legyen a tészta.

A további vizet csak lassan kevertem hozzá, arra figyelve, hogy nem túl lágy, azonban rugalmas tészta legyen a végeredmény.

Sütőpapírral béleltem egy üveg piteformát, ebben oszlattam el a nyers tésztát. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöttem, közben tűpróbával többször ellenőriztem, hogy elkészült-e a tészta,

A formából kivéve rácson hűtöttem. Ezután a kész süteményt hosszában kettévágtam. így kaptam két félkört.

A pudingporból, a zabtejből és a nádcukorból sűrű pudingot főztem. Kicsit állni / szilárdulni hagytam, majd ezt halmoztam a torta egyik felére, és beborítottam a másikkal.

6-8 szeletre vágható, nálunk éppen 7 adag lett belőle :)

 

Előmele