Éppen Fittkonyha Angi oldalát böngésztem, amikor megláttam ezt a receptet. Hirtelen továbbgondoltam, majd megszületett az én sütőtökös változatom, ami természetesen nyomokban sem emlékeztet az eredetire.
A tésztával ugyanúgy jártam, mint Angi: 23 cm-es piteformában sütöttem, azonban nem lett túl magas, így egyszerűen hosszában kettévágtam, megtöltöttem és így lett egy fél tortánk. :)
Figyelem! Nem piskótaszerű, hanem annál tömörebb, de rugalmas tésztát kapunk, az első tervem a somlói galuska volt vele. Érdemes hozzá valamiféle öntetet / krémet adni.
Nekünk nagyon tetszett, és mivel igen laktató, 6-8 szelet is kijön belőle.
- 1 ek. lenmagpehely
- 1 csapott ek. útifű maghéj
- 10 ek. víz
- 120 g sütőtök (megsütve, pürésítve)
- 2-3 ej, agavé szirup
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 120 g bio teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 g zsírszegény holland kakaópor
- 1 tk. foszfátmentes sütőpor
- kb. 100-150 ml víz
- 40 g vaníliás pudingpur
- 200 g zabtej
- 2 ek. barna nádcukor
A lenmagpelyhet és az útifű maghéjat elkevertem a vízzel. Kb, 10 percig állni hagytam, akkorra zselés állagot öltött.
Hozzáadtam a sütőtök pürét, az agavé szirupot, az olívaolajat, a lisztet,a kakaóport és a sütőport. Alaposan elkevertem, sőt, kézzel is jól átdolgoztam, hogy tényleg egynemű legyen a tészta.
A további vizet csak lassan kevertem hozzá, arra figyelve, hogy nem túl lágy, azonban rugalmas tészta legyen a végeredmény.
Sütőpapírral béleltem egy üveg piteformát, ebben oszlattam el a nyers tésztát. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöttem, közben tűpróbával többször ellenőriztem, hogy elkészült-e a tészta,
A formából kivéve rácson hűtöttem. Ezután a kész süteményt hosszában kettévágtam. így kaptam két félkört.
A pudingporból, a zabtejből és a nádcukorból sűrű pudingot főztem. Kicsit állni / szilárdulni hagytam, majd ezt halmoztam a torta egyik felére, és beborítottam a másikkal.
6-8 szeletre vágható, nálunk éppen 7 adag lett belőle :)
Előmele