Baba Ghanoush (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Egy igazi hummusz rajongónak (mint például én) igazán természetes, hogy továbbgondolja a szeretett ízeket.

Így találtam rá arra Baba Ghanoush nevű, szintén közel-keleti mártogatósra / kencére, ami azzal együtt hozza az általam nagyra tartott ízvilágot, hogy csicseriborsó helyett sült padlizsánból készül, így azok is bátran fogyaszthatják, akik nem ápolnak szoros barátságot a hüvelyesekkel.

Könnyű, krémes, kenhető vagy mártogatható. Mindenképpen próbáljátok ki! :)

 

  • 3 kisebb (kb. 650 g) padlizsán
  • 2 ek, tahini
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1,5 kk. római kömény, mozsárban összetörve
  • só, frissen őrölt bors
  • kb. 40-50 ml víz
  • frissen facsart citromlé

A villával előre megszurkált padlizsánt előmelegített sütőben, sütőzacskóban sütöttem puhára, addig, amíg a héja ráncos lett, a belseje pedig teljesen megpuhult. A zacskóban hagytam hűlni, majd fakanállal kivettem a megsült húsát.

Aprítógépbe tettem a padlizsánt, a tahinit, a fokhagymát. Római köménnyel, sóval, borssal fűszereztem. Kevés víz hozzáadásával pürésítettem.

Végül frissen facsart citromlével ízesítettem.

Mennyei kence, pirítóssal, grissinivel, vagy akár csak friss zöldségekkel.

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár