Annyira, de annyira vártam már a tavaszt! A napfényt, a madárcsicsergést, a munkába biciklizést… :) Mindent sokkal szebb színben látok azon nyomban.
Ez a szebb szín pedig nem más, mint a ZÖLD – amivel a következő napokban gyakran fogtok találkozni a blogon.
Elsőként indítsuk a hetet egy villámgyorsan összedobható tésztaétellel, ami ennek az ételnek a bővített változata.
- 1+1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 csapott ek. kurkuma
- frissen őrölt bors
- tengeri só
- 200 g fagyasztott bio kelbimbó
- 300 g brokkoli
- 150 g fagyasztott bio zöldbab
- 150 g durum tészta
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- szívsaláta, lenmagolaj és balzsamecet a tálaláshoz
Egy kisebb tepsibe öntöttem az olívaolajat, elkevertem benne a kurkumát, jókora adag frissen őrölt fekete borsot, enyhén sóztam, majd ebbe a keverékbe forgattam a fagyasztott kelbimbót. 180 C-ra előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a külseje enyhén megpirult-megbarnult.
A brokkolit, a zöldbabot és a durum tésztát külön-külön enyhén sós vízben roppanósan puhára főztem.
Amikor elkészültek, leszűrtem és melegen tartottam őket.
Eközben egy serpenyőben olívaolajat melegítettem, elkevertem benne a zúzott fokhagymát, amit sóztam és borsoztam. Adhatunk hozzá kevés chili pelyhet is.
Amikor a fokhagyma megpirult, elkevertem a zöldségekkel és a tésztával.
Lenmagolajjal és balzsamecettel nyakon öntött szívsalátával tálaltam.
3 adag lesz belőle