Számomra már egy egyszerű füstölt lazacos szendvics is az egyik legfinomabb étel, most viszont sikerült igen jó áron néhány csomagot megvásárolni, így elkezdtem azon gondolkodni, merre is tovább?

Eszemben volt az a fantasztikus Finn halleves, amit azóta is emlegetünk; ez a dip – kence- szendvicsfeltét így született.

Jóféle kenyérrel, sok – sok tavaszi zöldséggel: pazar reggeli vagy vacsora.

 

  • 4-5 ek. rizstejszín
  • 1 ek. frissen facsart citromlé
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • csipetny cayenne bors
  • 1/2 csokor kaporlevél, aprítva (vagy ízlés szerint)
  • 100 g füstölt lazacfilé, apró kockákra vágva

Az alaphoz elkevertem a rizstejszínt, a citromlevet és a fűszereket, majd hozzáadtam az aprított kaprot is.

Végül elkevertem az apró kockákra vágott füstölt lazacfilével, és 1-2 órán át hagytam hűtőszekrényben összeérni az ízeket.

Kovászos kenyérrel, zöldségekkel és csírákkal tálaltam.

2-3 adag lesz belőle