Alkalmanként (különösen, ha éppen utazom valahová) szeretek gasztronómiai magazinokat vásárolni. Már Magyarországon is egyre több a színvonalas kiadvány, amiből lehet szemezgetni, hiszen tele vannak jobbnál jobb receptekkel és gyönyörű képekkel.

A legújabb Good Food magazinban éppen a Dhal, azaz az indiai vöröslencse-főzelék receptje fogott meg, amit inspirációként használtam a saját verzióm megalkotásához.

Tálald főtt barna rizzsel, vagy fogyaszd csak úgy önmagában – ha szereted az indiai ízeket, ez az étel a kedvenceddé fog válni!

 

  • 200 g vöröslencse, kb. 60 percre beáztatva, majd folyó víz alatt alaposan átmosva
  • 1 l víz
  • 2 újhagyma, a zöld szárával együtt, karikázva
  • hüvelykujjnyi gyömbér, 4 szeletre vágva
  • 2 tk. kurkuma
  • 1 tk. só
  • 1 tk. fokhagyma por
  • 2 bő tk. Ras El Hanout fűszerkeverék
  • 1 kk. chili por
  • koriander- és petrezselyemzöld, aprítva (a tálaláshoz)

A lencsét 1 liter vízben főzni kezdtem.

Amikor a víz forrni kezdett, hozzáadtam az újhagymát, a gyömbérdarabokat, a kurkumát és sóztam az ételt.

Amikor a lencse félig megpuhult, fokhagyma porral, Ras El Hanout fűszerkeverékkel és kevés chili porral ízesítettem.

Kb. 50 perc alatt a lencse teljesen puhára főtt; tálaláskor ízlés szerinti aprított zöldfűszerrel szórtuk meg.

4 adag lesz belőle