Nagyon szeretem a könnyű mediterrán ízeket, így kedvenc éttermem a Pata Negra, ahol már a pincér érkezésekor kikérjük az olíva tálat. Nagy-nagy rajongója vagyok kis zöld és fekete bogyóknak, a kapribogyóról nem is beszélve!

Így nem volt kérdés, hogy a jeges rozé fröccs mellé mit készítek: eljött a tapenade ideje! Ez a könnyű kis étel nem más, mint egy pikáns olívabogyó-pástétom, ami egy jó pirítóssal előétel vagy akár esti beszélgetések alatt fogyasztott ropogtatni-való is lehet (és igen Eszter, a kedvenc szavad is bekerült a blogba! :) )

A lenit recept egy olyan alap, amit ízlés szerint igazíthattok, bővíthettek – természetesen ehhez is adok majd ötleteket!

 

  • 100 g fekete olívabogyó (vagy fekete és zöld vegyesen)
  • 2 ek. kapribogyó
  • 2 – 3 szardellafilé

Ezt a három hozzávalót aprítógépbe tesszük, majd nem túl krémesre daraboljuk. Már így is kiváló…

Ezután ízlés szerint adható hozzá:

  • reszelt (bio) citromhéj
  • frissen facsart citromlé
  • friss zöldfűszerek, pl. bazsalikom, petrezselyemzöld
  • szárított paradicsom

Próbáljátok ki, igazi nyári finomság! :)