Céklás hummusz

El sem tudom mondani, hányszor terveztem már ennek a csini színű hummusznak az elkészítését! Annyi helyen találkoztam vele; magazinok lapjain, szakácskönyvben, blogokon, de még vendégségben is. :) Valahogy viszont vagy a hummuszhoz nem volt kedvem, vagy cékla nem volt itthon.

De most! Hiszen a kukorica konzerv helyett véletlenül egy csicserit sikerült felnyitnom (ó, azok a kora reggeli főzések…), és egy bébi cékla is várta, hogy megtalálja a helyét. Nos, ezek a véletlenek köszönnek most vissza ebben a receptben. :)

 

  • 1 csicseriborsó konzerv, leszűrve és alaposan átmosva
  • 2 ek. tahini
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 tk. fokhagyma por
  • 1 tk. római kömény, mozsárban összezúzva
  • 1 bébi cékla, felkockázva
  • 1/2 citrom frissen facsart leve

A csicseriborsót, a tahinit, a sót és a fűszereket aprítógépbe tettem, majd annyi vizet adtam hozzá, hogy könnyű, krémes állaga legyen.

Ezután adtam hozzá a felkockázott céklát, amivel homogén állagúra turmixoltam a kencét. Végül citromlével adtam meg a tökéletes ízvilágot.

Ugye milyen csini lett?

Ha szereted a hummuszt, próbáld ki a további recepteket is:

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár