A láda mélyén árválkodott még néhány burgonya főételnek kevés, köretnek sem az igazi. Mi legyen vele? – gondoltam magamban. És akkor hirtelen eszembe jutott: krémleves! Eszter barátnőm korábban már rám szólt, hogy “álljak le” kicsit a krémlevesekkel, mert már olyan sok van a blogon, de mivel régen posztoltam már hasonló finomságot, gondolom, elnézi majd nekem.
Korábban ilyen volt nálunk a burgonyakrémleves, de a mai étel is versenyben van ezért a címért, a legegyszerűbbet pedig máris megkaphatja. :)
- 1/2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma, apró kockákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 400 g burgonya, vékony szeletekre vágva (így gyorsabban megfő)
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- csipetnyi majoránna
- 1/2 kisebb citrom reszelt héja és frissen facsart leve (ízlás szerint lehet többi is)
- 125 g bébispenót
Az olívaolajhoz kevés vizet adtam, majd ezen a keveréken (kis lángon) puhára pároltam a vöröshagymát és a fokhagymát.
Hozzáadtam a burgonyát. Sóztam, borsoztam, csipetnyi majoránnával és reszelt citromhéjjal fűszereztem.
Amikor a burgonya megpuhult, a levest turmixoltam. A frissen facsart citromlevet és a bébispenótot csak ekkor tettem hozzá, és még egyszer összeforraltam a levest.
3 – 4 adag lesz belőle
Ha tetszett a recept, keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár!