Ha gyorsan szeretnél finomat és melengetőt enni, az egyik legjobb választás a tésztaételek: hiszen amíg a tészta fő, már elkezdheted készíteni a mártást, így hamar az asztalon gőzölög az ebéd. Ennek a tésztának az “előfutára”, a gyors csicseriborsós tészta gluténmentes tésztával készült, most azonban durum tésztával dolgoztam, ami nem gluténmentes. Ha gluténérzékeny vagy, és szeretnéd kipróbálni az ételt, válaszd a kedvenc gluténmentes tésztádat!
- 250 g durum farfalle tészta VAGY gluténmentes tészta
- tengeri só
- 1 fej vöröshagyma, aprítva
- 2 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
- 1/4 kínai kel, a torzsája kivágva, majd 1 cm-es szeletekre vágva
- frissen őrölt bors
- 1 doboz csicseriborsó (leszűrve, alaposan átöblítve; olyan konzervet válassz, amiben a további hozzávalók csak só és víz)
- 1 kis üveg kagyló (leszűrve, alaposan átöblítve)
- 1 tk. harissa (vagy csípős paprikapüré)
A tésztát enyhén sós vízben megfőztem, majd leszűrtem és állni hagytam.
A vöröshagymát és a fokhagymát vízben megpároltam, majd amikor megpuhultak, hozzáadtam a kínal kel szeleteket is. Sóztam és borsoztam, majd fedő alatt roppanósra pároltam.
Ekkor kevertem bele a konzerv csicseriborsót, a kagylókonzervet és a harissát, ezekkel már csak összemelegítettem az ételt, amit a tésztával tálaltam.
3 – 4 adag lesz belőle
Tetszett a recept? Akkor keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár rád! :)