Korábban nem voltam nagy zabkása-fogyasztó. Általában egy gazdag szendvicset reggeliztem, kencékkel, csírákkal, zöldségekkel. Azonban ha korábban kell munkába indulni, nagyon jó szolgálatot tehet egy üvegben elvihető reggeli zabkása, hétvégén pedig jól jön a melengető, főzött változat magokkal, gyümölcsökkel.
Ma reggel az jutott eszembe, miért is ne fogyaszthatnánk a zabkását muffin formában? És milyen jó ötlet volt! Kívül ropog, belül brownie- szerűen krémes és fantasztikusan csokis. Mindenképpen próbáljátok ki, megéri! :)
- 6 ek. lágy zabpehely (nem az egész szemes változat)
- 1 ek. lenmagpehely
- 3 ek. cukormentes holland kakaópor
- 4 ek. finomítatlan barna nádcukor
- 1/2 cs. foszfátmentes sütőpor
- csipetnyi tengeri só
- maréknyi mazsola
- 1 bögre (250 ml) rizstej (vagy más növényi tej)
A hozzávalókat a rizstej kivételével alaposan elkevertem, összedolgoztam. Amikor a száraz hozzávalók elkeveredtek, elkezdtem hozzáadagolni a rizstejet.
Először fél bögrényit adtam hozzá, majd folyamatosan a többit is, és az én keverékem fel is vette az egész bogrényi tejet. Azért adagold folyamatosan, mert a massza állaga függ a zabpehelytől és attól is, hogy milyen növényi tejet használsz!
A masszát elosztlattam egy szilikonos sütőforma 6 rekeszébe, majd 180 C-ra előmelegített sütőben 35 – 40 percig sütöttem. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy átsült-e; szerintem kifejezetten előnyös, ha nagyon kicsit ragacsos marad a belseje.
Tetszett a recept? Akkor keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár rád! :)