édesség, süti édesség, süti mentes étkezések szójamentes tejmentes tojásmentes uj_recept vegán receptek

Csokis zabpehely muffin (tej-, tojás-, és zsiradékmentes, vegán recept)

Korábban nem voltam nagy zabkása-fogyasztó. Általában egy gazdag szendvicset reggeliztem, kencékkel, csírákkal, zöldségekkel. Azonban ha korábban kell munkába indulni, nagyon jó szolgálatot tehet egy üvegben elvihető reggeli zabkása, hétvégén pedig jól jön a melengető, főzött változat magokkal, gyümölcsökkel.

Ma reggel az jutott eszembe, miért is ne fogyaszthatnánk a zabkását muffin formában? És milyen jó ötlet volt! Kívül ropog, belül brownie- szerűen krémes és fantasztikusan csokis. Mindenképpen próbáljátok ki, megéri! :)

 

  • 6 ek. lágy zabpehely (nem az egész szemes változat)
  • 1 ek. lenmagpehely
  • 3 ek. cukormentes holland kakaópor
  • 4 ek. finomítatlan barna nádcukor
  • 1/2 cs. foszfátmentes sütőpor
  • csipetnyi tengeri só
  • maréknyi mazsola
  • 1 bögre (250 ml) rizstej (vagy más növényi tej)

A hozzávalókat a rizstej kivételével alaposan elkevertem, összedolgoztam. Amikor a száraz hozzávalók elkeveredtek, elkezdtem hozzáadagolni a rizstejet.

Először fél bögrényit adtam hozzá, majd folyamatosan a többit is, és az én keverékem fel is  vette az egész bogrényi tejet. Azért adagold folyamatosan, mert a massza állaga függ a zabpehelytől és attól is, hogy milyen növényi tejet használsz!

A masszát elosztlattam egy szilikonos sütőforma 6 rekeszébe, majd 180 C-ra előmelegített sütőben 35 – 40 percig sütöttem. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy átsült-e; szerintem kifejezetten előnyös, ha nagyon kicsit ragacsos marad a belseje.

Tetszett a recept? Akkor keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár rád! :)