Curry-mázas sült karfiol (glutén-, tej- és tojásmentes, vegán, vegetáriánus)

Egy a szívemhez nagyon közel álló könyvben találtam meg ennek a máznak a receptjét, és mivel éppen volt itthon egy gyönyörű fej karfiolom, kérdés sem férhetett hozzá, hogy ez a recept lesz a befutó.

Mindenképpen próbáld ki, mert villámgyorsan elkészül, és szinte alig akad tennivaló vele. :)

 

A mázhoz:

  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. Madras curry-por
  • 1,5 ek. méz (vagy rizsszirup a vegán opcióhoz)
  • 1 ek. frissen facsart citromlé
  • csipetnyi só
  • frissen őrölt bors

És persze egy szép nagy karfiol, rózsáira szedve. :)

A mázhoz alaposan elkevertem az olívaolajat, a curry-port (másfélét is használhatsz persze), a mézet, a citromlevet, a sót és a borsot. 1-2 ek. vizet is adtam hozzá, hogy a karfiolrózsákat könnyebben bele tudjam forgatni.

A mázat egy nagyobb tálba öntöttem és kézzel addig mázoltam-forgattam-pamacsoltam a karfiolrózsákat, míg az összeset szépen befogta a finom curry-s lé.

Sütőpapírral borított tepsiben, 180 C-ra előmelegített sütőben sütöttem készre. A karfiol megpuhul, karamellizálódik, mennyei íze lesz (csak közben ne felejtsd el forgatni a sütőben egyszer-kétszer ;) ).

Tetszett a recept? Akkor keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár rád! :)

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár