A szombati napom nagyon lóti-futira sikeredett; sokfelé kellett mennünk, és nagyon elfoglalt is voltam.
Ilyen alkalmakkor kiváló választás egy konzerv (ami csak hüvelyest, sót és vizet tartalmaz, figyeljetek az összetevőkre!), és egy régi emlékként felidézett étel, a mézes-mustáros csirke fúziója. Kiváló választás volt, és alig kevesebb, mint 20 perc alatt már az asztalon gőzölgött az ebéd!
- 1 kisebb fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 1 vörösbab konzerv (töltő tömeg 250 g)
- 1 ek, mustár
- 1 ek. dijoni mustár
- 1,5 ek. akácméz
- tengeri só
- frissen őrölt bors
A vöröshagymát kevés vízben párolni kezdtem.
Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadtam a leszűrt és alaposan átmosott vörösbab konzervet. Kevés vizet, majd kétféle mustárt és mézet adtam hozzá.
Végül sóztam és borsoztam, majd kevergetve addig pároltam, amíg a szósz elérte a kellő állagot (ha szükséges, adhatsz hozzá további vizet a főzés folyamán!).
Párolt barna rizzsel tálaltam, így salátával fogyasztva teljes értékű ebédet tálaltam.
Tetszett a recept? Akkor keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár rád! :)