Nagyon sok idő telt el a legutóbbi bejegyzésem óta, hetek, sőt hónapok!
Nagyon intenzív tavaszi időszak köszöntött ugyanis ránk, sok munkával, intenzív sportolással, így a főzés kimerült a jól bevált 30 perces receptekben, és heti egy-két alkalommal még ebédrendelésre is adtam a fejem. :)
Ellátogattam továbbá a meseszép Portóba (ami szerelem volt első látásra); az ottani gasztro- és egyéb élményeimre mindenképpen szánni fogok egy bejegyzést, illetve az idei Gourmet Fesztiválon is részt vettem Viki barátnőmmel, ezzel a beszámolóval is adós vagyok még…
Azonban elsőként jöjjön a szép színes ebédünk, ami nem csak tetszetős, hanem nagyon finom is volt! :)
Üdv újra a blogon!! :)
- 1 cs. tetszőleges zöldsaláta
- 1 csokor spárga
- 1 csokor hónapos retek
- 1 padlizsán
- 10 eper
- Himalaya só, frissen őrölt színes bors
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 ek. sárgabarack ecet (vagy almaecet / egyéb tetszőleges ecetféle)
A zöldsalátát elosztottam 2 tányérra.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral borítottam, belehelyeztem a spárgákat (amelyek fás végét lepattintottam), illetve a félbevágott hónapos retketeket. A zöldségeket sóztam, borsoztam, majd 180 C-ra előmelegített sütőben, 1-2 alkalommal megforgatva készre sütöttem.
A padlizsánt sóztam, borsoztam, 10 percig állni hagytam, majd felforrósított grillserpenyőben, olaj nélkül ropogósra – barnára sütöttem.
Az olívaolajat és a sárgabarack ecetet kevés sóval és borssal egy kisebb befőttesüvegben alaposan összeráztam.
A sült és grillezett zöldségeket, valamint a félbevágott epreket a salátakeverék tetejére halmoztam, majd 1-2 tk. vinaigrette öntettel meglocsoltam.
A maradék öntetet hűtőszekrényben fogom tárolni további felhasználásig. :)
2 adag lesz belőle