Eszter barátnőm készítette el Pocak Panna finomságát, így az ő közvetítésével jut el hozzátok ez az igazán remek süti!
Ne feledjétek, Eszter mér szerepelt a blogon néhány “mentes” édességgel; az ő nevéhez fűződik az osztatlan sikert aratott Nürnbergi puszi, a Mince Pies, illetve a Morzsás almatorta is. :)
A tésztához:
- 200 g darált dió
- 100 g barna rizsliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 40 g kókuszolaj
- 80 g méz
- 100 ml rizstej
- 1/2 tk. őrölt fahéj
A krémhez:
- 8 ek. risotto rizs
- 500 ml rizstej
- 1 rúd vanília
- 1 dl rum
- 3 ek. mazsola
A rétegek közé:
- házi baracklekvár
Csokiréteg:
- 50 g kókuszolaj
- 80 g nádcukor
- 50 g kakaópor
- 4 ek. rizstej
- 40 g méz
- 1 ek. kókuszolaj
- 1/2 kk. vanília kivonat
A tészta hozzávalóit alaposan kikevertem, majd 60 percig állni hagytam. Ezután három részre osztottam, a tésztát kézzel sütőlapon ellapogattam, majd 150 C-ra előmelegített sütőben 25 – 30 percig sütöttem. Tipp: próbáljuk minél vékonyabbra ellapogatni a tésztát (nehezen nyújtható), mert minél vékonyabb a tészta, annál kellemesebb lesz a sütemény állaga.
A krémhez a hozzávalókból tejberizst főztem, majd a megfőtt tejberizst turmixoltam. Tipp: minél előbb turmixoljuk a tejberizst, mielőtt a rizs a nedvességet magába szívná, mert utána keményebb / nehezebben kezelhetőbb lesz.
A megsült tésztát és a krémet a képen látható módon rétegeztem. Minden tészta- és krémréteg közé rákentem egy jó nagy adag házi baracklekvárt is.
A legfelső tésztarétegre került a csokimáz, amihez a kókuszolajat felmelegítettem, majd a többi hozzávalóval alaposan elkevertem.
Hűtöttem, majd ezután szeleteltem. Tipp: érdemes állni hagyni, mert akkor jobban összeérnek az ízek.
Jó étvágyat hozzá! :)