Nagyon szeretem a szakácskönyveket. Különösen azokat, amik kellemes, olvasmányos stílusban megírva nem csak ételeket, hanem az életet is közvetítik.
Nagy találkozás volt számomra Hegyi Barbara, Abraka Babra című könyve is, amit tavaly karácsonyra kaptam – megkapó stílusába azonnal beleszerettem, csakúgy, mint a “faksznimentes” receptjeibe.
Az ő hagymalevesét alakítottam át most tejmentessé.
(Egy korábbi receptemet, a “Négy hagyma” levest pedig itt találjátok.)
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 nagy fej vöröshagyma, aprítógépben (vagy kézzel :) ) felkockázva
- 1/2 póréhagyma, felkarikázva
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 1 ek. mustár
- 200 ml rizstejszín
Olívaolajon kissé megpároltam a kétféle hagymát. Felöntöttem kb. 1-1,2 liter vízzel, sóztam, borsoztam. Addig főztem, amíg a hagyma teljesen megpuhult.
Belekevertem a mustárt, majd hozzáöntöttem a rizstejszínt és még egyszer összeforraltam a levest.
Pirítóssal tálaltam.
4 adag lesz belőe