Nagyon szeretem a szakácskönyveket. Különösen azokat, amik kellemes, olvasmányos stílusban megírva nem csak ételeket, hanem az életet is közvetítik.

Nagy találkozás volt számomra Hegyi Barbara, Abraka Babra  című könyve is, amit tavaly karácsonyra kaptam – megkapó stílusába azonnal beleszerettem, csakúgy, mint a “faksznimentes” receptjeibe.

Az ő hagymalevesét alakítottam át most tejmentessé.

(Egy korábbi receptemet, a “Négy hagyma” levest pedig itt találjátok.)

 

  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma, aprítógépben (vagy kézzel :) ) felkockázva
  • 1/2 póréhagyma, felkarikázva
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek. mustár
  • 200 ml rizstejszín

Olívaolajon kissé megpároltam a kétféle hagymát. Felöntöttem kb. 1-1,2 liter vízzel, sóztam, borsoztam. Addig főztem, amíg a hagyma teljesen megpuhult.

Belekevertem a mustárt, majd hozzáöntöttem a rizstejszínt és még egyszer összeforraltam a levest.

Pirítóssal tálaltam.

4 adag lesz belőe