Reggel 6:00. Csörög az óra. Ismét egy új nap, egy új hét, egy új alkalom telis-teli kihívásokkal, szépséggel, új ízekkel…
Persze hazudnék, ha azt mondanám, minden reggel csak a fenti gondolatok szaladnak át a fejemen – persze megjelennek a reggel 8 órás megbeszélések, az aktuális feladatok, a gondolat, hogy vajon melyik táskámba tettem a kulcsot, azután pedig elkezdődik a reggeli rituálé.
Az utóbbi időben a kávét felváltotta a teázás (aktuális kedvencem a Women’s balance Yogi tea), elkészítem a reggelit, majd hirtelen az is eszembe jut: tegnap későn értem haza és nem volt időm ebédet főzni…
Szerencsére azonban mindig van itthon valamiféle alapanyag, amiből akár fél óra alatt is össze lehet dobni egy gyors, gazdag levest – ami nem mellesleg szuperül elrejti a nem éppen frissen beszerzett zöldségeket, ha nálad is előfordul néha ilyesmi. :)
A fűszerezés ötletét pedig ez a recept adta.
- 1 kisebb vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 3 sárgarépa, aprítógépben felaprítva
- 1 tk. római kömény, mozsárban összetörve
- 1 tk. oregánó
- 3 babérlevél
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 900 ml víz
- 300 ml paradicsomlé
- 100 g fodros kel, falatnyi darabokra vágva
- 200 g csicseriborsó (konzerv, leszűrve, alaposan átöblítve)
A vöröshagymát és a fokhagymás kevés vízben párolni kezdtem. Amikor megpuhultak, hozzáadtam a felaprított sárgarépát. Római köménnyel és oregánóval fűszereztem. 2-3 percen át (kevergetve) a fűszerekkel pirítottam.
Beledobtam 3 babérlevelet, sóztam, borsoztam, majd felöntöttem 900 ml vízzel és 300 ml paradicsomlével. Felforraltam, és forrás után hozzáadtam a fodros kelt is.
Addig főztem, amíg mind a sárgarépa, mind a fodros kel roppanósra puhult. Ekkor a csicseriborsóval együtt még egyszer összeforraltam és tálaltam.
Másnap csak finomabb lesz!
4 adag lesz belőle