Ebben az évben ismét furcsán telnek a húsvéti ünnepek. Elmaradnak a nagy családi összejövetelek, vendégek sem kopognak; csendes-ülősen zajlik az ünnep. Mi egy biciklitúrát terveztünk, kihasználva a jó időt, a nap sugarait. Nálatok hogy telik a húsvét hétfő? Bármit is terveztek, Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Régen “találkoztunk” már, lassan-lassan ismét új életre kel a blog is – igyekszem mindinkább kísérletezni és újabb alapanyagokat is felfedezni. Sok újdonságot lehet találni az üzletekben, ás mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy négyféle üzlet van a közelünkben, így aztán könnyű megtalálni azt, amit szeretnék. Legújabb felfedezettem az Aldi zabkréme / zabjoghurtja – a mandulás verziót már ismertem és használtam is, a zabos változat újabban került a látószögembe. Az íze semleges, az állaga kiváló, így reggelire is használható granolával, vagy éppen zabpehellyel és gyümölccsel, de süti tésztája is lazítható vele, a végét pedig ebben a salátában használtam fel.
Ha csak egy receptet készítesz el a közeljövőben a blogról, ez legyen az!!! És hagyd állni egy éjszakát, hidd el, új magaslatokra emelkedik az ízek játéka.
- 1 füstölt tofu
- 4 – 5 ek. zabkrém (vagy más növényi joghurt)
- 1 – 2 ek. vegán majonéz
- 1 csapott tk. fekete só (ettől lesz tojásos jellegű az íze)
- kevés fehér bors
- 1 bő tk. fokhagyma por
- 1 ek. sörélesztő pehely (ettől lesz kissé sajtos az íze)
- kevés nádcukor
- kevés citromlé
- néhány levélnyi medvehagyma
A tofut kicsomagolás után egy konyhakendőbe tekerem és alaposan leitatom róla a nedvességet – ez fontos lépés, mert így többet fel tud venni az aromás mártásból. Ezután felkockázom.
A medvehagyma kivételével a zabkrémet alaposan elkeverem a többi hozzávalóval (egy kisebb szilikon habverő csodákra képes), nyakon öntöm vele a tofut, végül pedig vékony szeletekre vágott medvehagymát is adok hozzá.
Azonnal fogyasztható, de érdemes állni hagyni.
2 – 4 adag lesz belőle