Egy klasszikus vasárnapi fogás áthangolása következik. :) Bátran ajánlom mindenkinek! Pontos mennyiségeket nem írok, de a panírozott ételeknél talán ez nem is olyan fontos.
- néhány szép szelet harcsafilé
- só, frissen őrölt bors
- teljes kiőrlésű liszt + hajdinaliszt kb. 50-50%-ban keverve
- 3 tojásfehérje
- tönkölykorpa+szezámmag kb. 50-50%-ban keverve
- extra szűz olívaolaj
- kb. 500 g újburgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- friss spenótlevél
- paradicsom
- kaliforniai paprika
- uborka
- lilahagyma
- frissen facsart citromlé
A halfiléket sóztam-borsoztam, majd lisztbe-tojásfehérjébe-szezámmagos tönkölykorpába paníroztam. Felforrósított olívaolajban sütöttem szép ropogós-pirosra. Az olajat alaposan leitattam róla.
A burgonyát hasábokra vágtam, sóval, borssal, olívaolajjal összeforgattam, majd sütőben sütöttem pirosra. Tálra szedtem, az olajat erről is leitattam, majd frissen-melegen elkevertem 2 gerezd zúzott fokhagymával.
A saláta hozzávalóit falatnyi darabokra aprítottam, a zöldségeket enyhén sóztam-borsoztam, majd kevés olívaolajjal és frissen facsart citromlével ízesítettem.
Nagy sikert aratott :).