Kelkáposzta főzelék (gluténmentes, tejmentes)

A téli hónapok elképzelhetetlenek főzelékek nélkül, hiszen a segítségükkel a legváltozatosabb ízvilágú, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, melengető egytálételekkel kényeztethetjük magunkat.

Sokszor feltétet sem kínálok hozzájuk, nem történt ez másképp ezzel a megújított kelkáposzta főzelékkel sem.

  • 400 g burgonya, meghámozva és felkockázva
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 400 g (egy kisebb fej) kelkáposzta, torzsája nélkül, 1 cm széles csíkokra szeletelve
  • 1 kk. őrölt kömény

A burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát annyi vízben tettem fel főni, ami 1 – 2 cm-nyire ellepi. Sóztam, borsoztam, addig főttem, amíg majdnem teljesen puhára főtt.

Fele burgonyát egy merőkanálnyi főzővízzel leturmixoltam, majd visszaöntöttem a lábasba. Ekkor tettem bele a kelkáposztát. A főzeléket őrölt köménnyel fűszereztem, majd lefedve addig főztem, amíg a zöld levelek éppen roppanósak maradtak.

3 adag lesz belőle

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár