A paradicsomos káposzta elkészítésénél megmaradt egy fél fej káposztám, s mivel a reggelik új formába öntése folyamatban van (ahogy már a (tej-és tojásmentes) póréhagymás – kukoricás muffin esetében is írtam), az interneten keresgélve botlottam bele Mindenmentes Nóri receptjébe, ami nagy sikert aratott minden fogyasztó körében. :)
Az én verzióm glutén-, tej- és tojásmentes lett.
- 1/2 kisebb fej káposzta, nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 ek. NEM zsírtalanított lenmagliszt + 5 ek. víz
- 100 g kölesliszt
- 50 g hajdinaliszt
- 110 g barna rizsliszt
- 1 kk. só
- bőséges adag frissen őrölt bors
- 1 tk. foszfátmentes sütőpor
- 60 g extra szűz olívaolaj
- 100 g langyos víz
- szükség esetén néhány ek. rizstej
A káposztát megpároltam – pirítottam az extra szűz olívaolajon.
A lenmaglisztet elkevertem a vízzel és 10-15 percig állni hagytam, amíg zselés állagot öltött.
Egy tálban alaposan összekevertem a száraz hozzávalókat: a köleslisztet, a hajdinalisztet és a barna rizslisztet. Sóztam, borsoztam, a sütőport is elkevertem a lisztekben.
A langyos vizet eldolgoztam az olívaolajjal és lenmaglisztes zselével, majd összekevertem a száraz hozzávalókkal.
Kevés rizstejjel addig lazítottam, amíg sűrű palacsintatészta állagú masszát kaptam.
12 muffin kapszliba osztottam szét a masszát, majd előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg megpirult a teteje.
Nagyon-nagyon finom, köszi az ötletet, Nóri! :)