Fantasztikus volt az első lakáséttermi élményem , ahol Andival India világába kalauzoltuk el vendégeinket.
Előételként ezeket a tandoori tofu falatokat szolgáltuk fel, amit nem bonyolult elkészíteni, viszont annál intenzívebb az ízük. (Ezt a receptet dolgoztuk fel)
Érdemes kipróbálni! :)
A fotót egyik vendégünknek, Mónikának köszönöm.
- 2 – 3 ek. tandoori paszta (keleti boltokban beszerezhető)
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 300 g (egy doboz) tofu, felkockázva
A tálaláshoz:
- lime
- tépősaláta
- bébispenót
A páchoz egy nappal korábban összekeverjük a tandoori pasztát és az olívaolajat. A tofu kockákat bepácoljuk, időnként átkeverjük, hogy minden oldalukat alaposan átjárhassák az ízek.
180 C-ra előmelegített sütőben kb. 10 – 12 percig grillezzük – folyamatosan figyeljünk rá oda, mivel a pác könnyen megéghet.
Ha nem kapunk tandoori pasztát, tandoori fűszerkeverékkel is dolgozhatunk, ami keleti boltokban, nagyobb üzletek nemzetközi polcán elérhető.
4 adag előétel lesz belőle