Egyik kedvenc blogomon már ennek a csodálatos receptnek a látványa is azonnal alkotásra buzdított, azonban amikor elképzeltem az ízeket (és a tartalmat ;) ), nem is haboztam tovább – némi, a saját konyhámra szabott átalakítás után már kóstolhattuk is.

Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe, kedves egészségtudatos olvasóim! :)

A hozzávalók méréséhez egy klasszikus 250 ml-es teásbögrét használtam.

  • 3/4 bögre quinoa
  • 1/2 bögre fekete lencse (ha fekete lencsét nem kapunk, használhatunk klasszikus barna lencsét is, ez utóbbit azonban egy éjszakára érdemes beáztatni)
  • 2 babérlevél
  • 2 nagyobb bio sárgarépa (összesen kb. 300 g)
  • 1/2 bögre bio mazsola
  • 1/2 bögre dió
  • 3 ek. lenmagolaj
  • 2 ek. tahini
  • 1 tk. szójaszósz (gluténmentes)
  • 1 kisebb bio citrom frissen facsart leve
  • tengeri só

A quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főztem (kb. 20 perc alatt; a vizet szükség esetén pótoljuk).

A lencsét sóval és babérlevéllel fűszerezett bő vízben puhára főztem (kb. 20 perc alatt), majd leszűrtem.

A sárgarépát nagy lyukú sajtreszelőn lereszeltem.

A mazsolát 15 percre meleg vízbe áztattam.

A diót zsiradék nélkül serpenyőben illatosra pirítottam.

A saláta hozzávalóit egy nagy tálban összekevertem, majd elkészítetten az öntetet: a lenmagolajat, a tahinit, a szójaszószt és a citromlevet csipetnyi sóval egy kisebb befőttesüvegben összeráztam, majd a salátával elkevertem.

Hidegen fogyasztottuk.

Ha melegen szeretnétek fogyasztani, használjatok extra szűz olívaolajat a lenmagolaj helyett!

4 adag lesz belőle