Kedvenc kukoricalevesünk, és az ez alapján készült muffin után Aliz barátnőm is ebbe az irányba kalandozott, más ízvilággal, de nem kevésbé egyszerű és finom recepttel. :)

  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 nagyobb  fej hagyma, apró kockákra vágva
  • 1 nagyobb  sárgarépa, reszelve
  • 2 doboznyi konzerv kukorica
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • ízfokozómentes bio magyaros fűszerkeverék
  • kevés nádcukor
  • 100 ml rizstejszín

Az olívaolajon puhára pároljuk a hagymát és a sárgarépát.

Amikor megpuhult, hozzáadjuk a lecsepegtetett és alaposan átmosott konzerv kukoricát.

Sózzuk, borsozzuk, magyaros fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd annyi vízzel öntjük fel, ami bőven ellepi.

Puhára főzzük a kukoricát, majd a levest botmixerrel turmixoljuk, kevés nádcukorral beállítva az ízek egyensúlyát.

Végül rizstejszínnel habarjuk (hőkiegyenlítés!!).

6 adag lesz belőle