Ezt a kissé csípős, pikáns salátát keleti ételek kísérőjeként, vagy grillezett tofuval töltött szendvicsbe ajánlom, ha éppen hideg munkahelyi ebédet csomagolnátok egy sietős hétköznapon.
Köszönet a receptért és a különleges hozzávalókért Zsolának és Icusnak! :)
- 1 üvegnyi mungóbab-csíra
- 1/2-1 tk. pirított szezámolaj
- 1 tk. fekete szezámmag
- 1/2 tk. tengeri só
- ízlés szerint chili pehely
A mungóbab-csírát folyó víz alatt alaposan átmossuk. Elkeverjük a szezámolajjal, szezámmaggal, sóval és chili pehellyel.
Opcionálisan a szezámolajat serpenyőben felmelegítjük, és a csírát néhány perc alatt átmelegítjük benne, majd ezután keverjük bele a többi hozzávalót.
Kb. 4 adag lesz belőle