Medvehagymás – citromos brokkoli leves (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Úgy gondolom, az egészségesen étkező / étkezni próbáló olvasóknak nem kell bemutatni a brokkolit, mindannyiunk barátját. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban igen gazdag, emellett kalóriaszegény, így mindenféle életmódba bátran beilleszthető.

Nálam most egy új ízvilággal felruházott, gyors leves készült belőle, aminek már a látványa is örömmel töltött el.

Nem mellesleg, teljesen zsírszegény leves, akinek erre is figyelni kell! ;)

 

  • kb. 400 g brokkoli (én a szárát is fel szoktam használni, hogy semmi sem vesszen kárba), rózsáira szedve
  • 1 nagyobb újhagyma, darabolva +  a tálaláshoz
  • 6 – 8 levél medvehagyma + a tálaláshoz
  • tengeri só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 bő tk. ízfokozómentes ételízesítő (szárított zöldségek)
  • frissen facsart citromlé

A citromlé kivételével minden hozzávalót egy nagyobb edénybe halmoztam. Felöntöttem kb. 1 l vízzel, majd lassú tűzön puhára főztem. Amikor megpuhult, botmixerrel krémesítettem.

Tálaláskor karikázott újhagymát tettünk a tányér aljára, erre szedtük a levest, majd citromlevet facsartunk rá, és megszórtuk aprított medvehagymával.

3 – 4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár