főétel főétel mentes étkezések reggeli reggeli vegán receptek

Focaccia medvehagymával, mángolddal és napon szárított paradicsommal (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept)

Némi megmaradt csicseriborsó liszt felhasználásához kerestem receptet, amikor megtaláltam ezt a csodás focaccia receptet Delicioulsyella oldalán.

Természetesen azonnal belevágtam, és alig 45 percen belül már az asztalunkon volt a fantasztikusan finom, saját konyhám alapanyagaira szabott csoda. :)

 

  • 2 csésze csicseriborsó liszt
  • 2 csésze víz
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 1 ek. tamari szójaszósz
  • 3/4 ek. extra szűz olívaolaj (+ egy kicsi a sütőformához)
  • 1/2 csokor medvehagyma, vékony szeletekre vágva (vagy ízlés szerint egyéb friss zöldfűszer)
  • 10 db napon szárított paradicsom (nem olajos!), apró kockákra vágva
  • 1 nagy csokor mángold szára, vékony szeletekre vágva
  • 1 csapott ek. szárított kakukkfű
  • 1 csapott ek. szárított bazsalikom
  • kevés chili pehely
  • tengeri só és frissen őrölt bors
  • kevés barna rizsliszt

A csicseriborsó lisztet alaposan kikevertem a vízzel, a frissen facsart citromlével, a szójaszósszal és az olívaolajjal.

Amikor teljesen sikerült simára dolgozni, belekevertem a medvehagymát, a szárított paradicsomot és a mángoldot is.

Fűszereztem, sóztam, borsoztam, majd olívaolajjal kikent és kevés barna rizsliszttel megszórt üveg formába öntöttem (ha lett volna itthon sütőpapírom, azzal béleltem volna ki a formát :) ).

Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg az alja megpirult és a bele szúrt fogpiszkálóra nem ragadt tészta. Ez kb. 30 perc volt, de közben többször ránéztem.

(Az eredeti recept szerint 190 C-ra melegítjük elő a sütőt).

Fantasztikusan finom lett, mi nagy adag salátával fogyasztottuk, de mindenféle kencével is el tudom képzelni.

Jó étvágyat hozzá! :)