Némi megmaradt csicseriborsó liszt felhasználásához kerestem receptet, amikor megtaláltam ezt a csodás focaccia receptet Delicioulsyella oldalán.
Természetesen azonnal belevágtam, és alig 45 percen belül már az asztalunkon volt a fantasztikusan finom, saját konyhám alapanyagaira szabott csoda. :)
- 2 csésze csicseriborsó liszt
- 2 csésze víz
- 1 citrom frissen facsart leve
- 1 ek. tamari szójaszósz
- 3/4 ek. extra szűz olívaolaj (+ egy kicsi a sütőformához)
- 1/2 csokor medvehagyma, vékony szeletekre vágva (vagy ízlés szerint egyéb friss zöldfűszer)
- 10 db napon szárított paradicsom (nem olajos!), apró kockákra vágva
- 1 nagy csokor mángold szára, vékony szeletekre vágva
- 1 csapott ek. szárított kakukkfű
- 1 csapott ek. szárított bazsalikom
- kevés chili pehely
- tengeri só és frissen őrölt bors
- kevés barna rizsliszt
A csicseriborsó lisztet alaposan kikevertem a vízzel, a frissen facsart citromlével, a szójaszósszal és az olívaolajjal.
Amikor teljesen sikerült simára dolgozni, belekevertem a medvehagymát, a szárított paradicsomot és a mángoldot is.
Fűszereztem, sóztam, borsoztam, majd olívaolajjal kikent és kevés barna rizsliszttel megszórt üveg formába öntöttem (ha lett volna itthon sütőpapírom, azzal béleltem volna ki a formát :) ).
Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg az alja megpirult és a bele szúrt fogpiszkálóra nem ragadt tészta. Ez kb. 30 perc volt, de közben többször ránéztem.
(Az eredeti recept szerint 190 C-ra melegítjük elő a sütőt).
Fantasztikusan finom lett, mi nagy adag salátával fogyasztottuk, de mindenféle kencével is el tudom képzelni.
Jó étvágyat hozzá! :)