Nincs mit tenni, imádom a krémleveseket. Nincs annál nagyszerűbb érzés, mint amikor az ember összepakol néhány hozzávalót egy edénybe, tesz-vesz, és rövid idő múlva már csak turmixolni kell az ételt…
Azért is érdemes leveseket fogyasztani (és tesszük is minden nap), mert így megtartjuk a főzővizet is, tehát valamivel több esélyünk van a tápanyagok megtartására, mint ha egyszerűen vízben főznénk a zöldségeket.
Nem mellesleg, a leves zsírtartalma szinte nulla…
A spárgával pedig most nem lehet betelni, hiszen amilyen értékes és finom növény, a szezonja igen rövid.
- 500 g zöld spárga, a fás végek letörve, 3 cm-nyi darabokra vágva
- 1 nagyobb újhagyma, a zöldjével együtt, karikázva
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- tengeri só, frissen őrölt bors
- kb. 50 – 75 ml rizstejszín (vagy egyéb növényi tejszín)
A tejszín kivételével minden hozzávalót egy edénybe tettem, annyi vízben, amennyi kb. másfélszeresen ellepi (így önmagával tudjuk sűríteni a levest), majd kis lángon teljesen puhára főztem. Végül rizstejszínnel turmixoltam.
Ha szükséges, adhatunk hozzá további vizet is.
Nálunk 3 kiadós adag lett belőlk