Vegán (rizs)joghurtos eperjégkrém (guténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes recept)

Már a málnás joghurt készítésekor is azt forgattam a fejemben, hogy ez a történet tökéletesen megállná a helyét jégkrémként is, és bizony nem kellett csalódnom: most epres változatban készítettem.

Amellett, hogy “mindenmentes” finomság, most éppen teljesen bio alapanyagokból készült. Nem szoktam mindenből bio alapanyagot venni, főleg anyagi okokból, viszont az eper előkelő helyet foglal el a legtöbb vegyszert tartalmazó “piszkos tizenkettő“-ben, így többekt között ezt a gyümölcsöt igyekszem bio forrásból beszerezni.

 

  • 200 ml rizstejszín
  • 1 tk. Emóció (bioboltban szereztem be)
  • 10 nagyobb bio eper
  • 1 kk. stevia

A rizstejszínt elkevertem az Emócióval és meleg, nem napos helyen állni hagytam. (24-48 óra múlva válik joghurt állagúvá.

Eperrel turmixoltam, steviával édesítettem, majd 6 jégkrém formába adagoltam és fagyasztottam.

Opcionálisan adható hozzá bazsalikom, menta, cukormentes eperlekvár, illetve készülhet más gyümölccsel, netán kakaóporral is.

Jó étvágyat hozzá! :)

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár