A fantasztikus ízvilágú ananászos harcsa gyros után kedvem támadt egy gyors vegán gyroshoz is, és ez a villámgyorsan elkészülő cukkinis verzió minden várakozásomat felülmúlta!
A teljes kiőrlésű pita ebben az esetben bolti késztermék, de töredelmesen bevallom, amikor egy hosszúra nyúlt munkanap után este 9 körül kezdek főzni, még nekem is ritkán fordul meg a fejemben a kelesztés – nyújtás – sütés… :)
Viszont 10 perc befektetett munka után ennél kiválóbb végeredmény ritkán születik az ember kezei között. :)
- 2 közepes cukkini, meghámozva, 1/2 cm-es szeletekre vágva
- só, frissen őrölt bors
- 1 – 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 100 ml rizstejszín
- 1 kis gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kis csokor kapor, finomra aprítva
- 2 – 3 teljes kiőrlésű pita
A cukkinit enyhén sóztam – borsoztam, majd grillserpenyőben finom kérgesre pirítottam.
A rizstejszínt elkevertem a fokhagymával és a kaporral, szintén sóztam – borsoztam.
A pitát a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően felmelegítettem, majd a grillezett cukkinivel megtöltöttem és a kapros öntettel tálaltam.
2 – 3 adag lesz belőle