Nagy-nagy rajongója vagyok a padlizsánkrémnek! Korábban rendszeresen, hatalmas tömegben készítettem a majonézes verziót, azután a táplálkozásom változásával mustárosan is kacérkodtam vele. Azután elérkezett a nap, amikor Eszter barátnőm elkészítette a sült paprikás verziót, és azonnal a rabja lettem, így ma reggel ez készült itthon. :)
Igazi nyári finomság!
- 1 padlizsán
- 1 piros kápia paprika
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma, karikázva
- himalája só, frissen őrölt bors
A padlizsánt és a kápia paprikát sütőzacskóban puhára sütöttem. (Természetesen alufóliával lefedve is süthetjük, illetve parázson, ha lehetőségünk van rá.) Amikor a zöldségek megpuhultak, a zacskóban hagytam őket hűlni, majd lehúztam a héjukat, és felkockáztam őket.
Eközben kis lángon megpároltam a hagymát az olívaolajon. Mivel néha nem figyeltem oda, egy-egy darab barnára pirult, de ez éppen nem ártott neki, sőt. :)
Amikor a hagyma teljesen megpuhult, a padlizsánt és a paprikát is átforgattam a hagymás olívaolajon, majd sóztam-borsoztam az ételt.
Végül aprítógépben pürésítettem.
Kenhetjük pirítósra, mártogathatunk bele nyers zöldségeket, grissini-t, de akár egy grillezés kiváló kísérője is lehet.