Sült paprikás padlizsánkrém (tejmentes, tojásmentes, vegán recept)

Nagy-nagy rajongója vagyok a padlizsánkrémnek! Korábban rendszeresen, hatalmas tömegben készítettem a majonézes verziót, azután a táplálkozásom változásával mustárosan is kacérkodtam vele. Azután elérkezett a nap, amikor Eszter barátnőm elkészítette a sült paprikás verziót, és azonnal a rabja lettem, így ma reggel ez készült itthon. :)

Igazi nyári finomság!

 

  • 1 padlizsán
  • 1 piros kápia paprika
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, karikázva
  • himalája só, frissen őrölt bors

A padlizsánt és a kápia paprikát sütőzacskóban puhára sütöttem. (Természetesen alufóliával lefedve is süthetjük, illetve parázson, ha lehetőségünk van rá.) Amikor a zöldségek megpuhultak, a zacskóban hagytam őket hűlni, majd lehúztam a héjukat, és felkockáztam őket.

Eközben kis lángon megpároltam a hagymát az olívaolajon. Mivel néha nem figyeltem oda, egy-egy darab barnára pirult, de ez éppen nem ártott neki, sőt. :)

Amikor a hagyma teljesen megpuhult, a padlizsánt és a paprikát is átforgattam a hagymás olívaolajon, majd sóztam-borsoztam az ételt.

Végül aprítógépben pürésítettem.

Kenhetjük pirítósra, mártogathatunk bele nyers zöldségeket, grissini-t, de akár egy grillezés kiváló kísérője is lehet.

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár