(Rizs)tejszínes kapros tökleves (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsiradékmentes, vegán recept)

Nem tököltem ma, hanem főztem egy jó kis töklevest. :)

Ha nincs éppen kéznél rizstejszín, akár anélkül is készíthető (recept itt), mindkét változat villámgyorsan elkészül.

Kaporbarátoknak kötelező nyári étel. :)

 

  • 1 kisebb főzőtök, hámozva, felkockázva
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 75 ml rizstejszín
  • himalája só, frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom frissen facsart leve

A hozzávalókat a citromlé kivételével kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főztem. Amikor a tök megpuhult, 3/4 részét turmixgépben pürésítettem, majd visszaöntöttem az eredeti főzőedénybe.

A tűzről lehúzva frissen facsart citromlével ízesítettem.

Hipp-hopp elkészült. :)

4-6 adag lesz belőle

 

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár