Vegán coleslaw / amerikai káposztasaláta (tejmentes, tojásmentes recept)

Angliában élve váltam a coleslow rabjává… Minden nap meg tudtam volna enni, és el is készítettük szinte minden vacsorához. :) Hazatérve szintén gyakran készítettem, de mióta nem fogyasztok tojást (és ezzel együtt majonézt sem), nem próbálkoztam vele. Eddig. :)

Ugyan a végeredmény nem hozza teljesen a klasszikus majonézben tocsogó ízvilágot, cserébe viszont egészséges, friss és finom salátát fogyaszthatunk. :)

 

  • 3 ek. rizstejszín
  • 1/2 ek. mustár
  • kb. 1/2 citrom frissen facsart leve (először kevesebbet is adhatunk hozzá)
  • csipetnyi stevia
  • himalája só, frissen őrölt bors
  • 1/2 kisebb lila káposzta (kb. 200 g), nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 1/2 kisebb fehér káposzta (kb. 200 g), nagy lyukú reszelőn lereszelve
  • 1 nagyobb sárgarépa, nagy lyukú reszelőn lereszelve

Az öntethez egy kisebb befőttesüvegben összeráztam a rizstejszínt, a mustárt, a frissen facsart citromlevet, a steviát, a sót és a borsot.

Kisebb salátástálba öntöttem, majd alaposan elkevertem a kétféle káposztával és a sárgarépával.

Jól behűtve tálaltam.

4-5 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár